Intake gesprek

Een vaste kostprijs hierop plakken is zeer moeilijk. Iedere organisatie beslist zelf hoe hij/zij zijn aankoopbeleid opstelt. Wat wel belangrijk is, is dat tandpasta en neutrale zeep verplicht binnen de dagprijs vallen. Binnen het aankoopbeleid kan dan worden gespecificeerd wat er kan aangekocht worden indien de bewoner geen tandpasta meer nodig heeft. Verder is het belangrijk dat er instaat op welke manier de andere materialen worden aangekocht (door familie, groepsaankoop, via de winkel van het WZC). Dit wil niet zeggen dat het WZC de materialen moet betalen, zij kunnen de prijs doorrekenen. Via de apotheker is het eventueel mogelijk om in grote hoeveelheden aan te kopen. Wat moet er aanwezig zijn: tandenborstel, gebitsprotheseborstel, interdentaalborstel en eventueel tongschraper.

Dit is een grijze zone. Officieel antwoord van het RIZIV: Het principe is inderdaad dat er geen dubbele financiering mag zijn. Het personeel dat 0,2 VTE wordt vrijgesteld voor dit project en geen andere zorgtaken op zich zal nemen, krijgt geen extra RIZIV-financiering. M.a.w. deze 0,2 VTE wordt niet aangerekend als RIZIV-personeel en ingegeven in de RAAS-applicatie.

Nee, het is belangrijk dat deze afzonderlijk plaatsvinden. Op deze manier heeft het woonzorgcentrum tijd om goed na te denken over hun engagement.

Samenwerking tussen 2 woonzorgcentra binnen eenzelfde organisatie lijkt ons een goed idee! Ook als de woonzorgcentra zich niet in dezelfde fase van het traject bevinden. Op die manier kunnen ze van elkaar bijleren.

Opgelet: de contactmomenten met jou als procesbegeleider kan voor elk campus wel verschillend zijn omdat het mondzorgbeleid per organisatie wordt geïmplementeerd. Dit op maat van de organisatie. De noden van het ene WZC kunnen verschillend zijn van de noden van het andere WZC. Zo zullen er ook 2 mondzorgteams worden samengesteld. Voor elk traject wordt een mondzorgteam samengesteld.

Eventueel kan het infomoment (waarbij men het project toelicht en het belang van mondgezondheid aanhaalt) wel nog met de 2 campussen samen worden gegeven gezien dit moment is bedoeld voor de overkoepelende (dienst)hoofden, de algemene directie, CRA, kwaliteitscoördinator die op beide campussen actief is.